Colin Weißerth

Mijn avontuur op sign begon allemaal in augustus 2019 als student op niveau 4, ik was toen 16 jaar.

In mijn eerste leerjaar werd de school (eigenlijk de hele wereld) getroffen door corona. Hierdoor volgden we de laatste periode van het eerste jaar alle lessen online.

Dit is voor mij een reden geweest waardoor ik mijn motivatie verloor. Toen ik het tweede leerjaar terecht kwam verloor ik nog meer motivatie door een slechte eerste periode en veel moeite op stage. Dit was de periode waarin ik besloot een stapje terug te doen naar niveau 3.

Een tijdje daarna ging het liefdesvuur voor de opleiding en het vak weer aan en vond ik mijn motivatie terug. Ik kon opdrachten toch weer goed maken en kreeg hiervoor goede reacties van leraren. Toen kwam ik in het derde jaar.

Dit was mijn examenjaar voor niveau 3. Na opdrachten goed afgesloten te hebben en daarmee een goede aanloop richting het examen te nemen. Mijn examen haalde ik ook. Daarna besloot ik een overstap terug te gaan maken naar niveau 4, waar ik in mijn eerste jaar (derde leerjaar dus) in een nieuwe klas kwam.

Deze klas is de klas waarin ik nog steeds zit. Ik ben super blij dat ik goed ben opgevangen door deze klas en heb in de loop van de tijd mijn plekje gevonden in de klas. Ik voelde me gelukkig thuis.

Dan het vierde leerjaar, waar ik nu in zit dus. Deze begon met een kleine opdracht in de eerste periode waarna meteen mijn praktijkexamen begon. Daartussen moesten we ook nog werken aan ons examen ondernemen. In januari gaat onze hele klas op fulltime stage tot mei. Hierna sluiten we het jaar af met de Expo.

Bekijk ook mijn mede studenten